Cimmerferi

Zimmer Frei. Avagy cimmerferi. Hazai viszonylatban legendás szóösszetétel. Mindenki ismeri, mindenki tudja hogyan működött. Nyár, napfény, zsigulik és NDK-s BMW-k. Nyüzsgés, májszbitte, szabadstrand, kockás pokróc, piros-kék matrac és mindenhol teltház.

Zimmer Frei és apartman mit dusche ... helyett free wifi, saját medence és trendi épületek. A magyar tenger varázsából már csak a sztorik maradtak, a régi hangulat és illatok elmúltak. Hírmondók maradtak csupán, néhány ház és jellegzetes porta utal arra a korszakra. Új házak, modern villák épülnek egymás után az elhagyatott, majd lebontott házak helyére.


Külön csavar a történetben mindezt holtszezonban látni. Amikor senki nincs “lent”, amikor üresen állnak az említett telkek, gazosodnak a kertek. Ki ki milyen állapotban hagyta a nyaralóját nyár végén, hogy aztán majd májusban nagytakarítással kezdhesse.


Hát ezeket a hangulatokat, talán egy kis időutazós jelleggel megspékelve próbálom bemutatni Siófok, Aranyparton keresztül.


Sokadik kiscsaládos délutáni sétáink után kezdtek feltűnni ezek az évtizedes ékszerdobozok, a kiskertek, a kint felejtett székek és megannyi történetet hordozó “megállt az idő” állapotok. Nem lehetett nem megörökíteni ezeket, hátha mindenki bele tudja képzelni a saját sztoriját egy-egy jelenetbe.


Napsugár
Normális ember nem SZEMETEL más telkére, a többieknek pedig szigorúan tilos!
RIASZTÓVAL ELLÁTOTT OBJEKTUM

Canon New F-1, CZ Flektogon 35mm f2.4

Kodak Gold 200

Hívás: lab4art

Scan: Opticfilm 8100 + SilverFast / CR


88 megtekintés0 hozzászólás