top of page
wedding season 2021 vagott 232.jpg
photographer_top_country_hungary_3.png
prowed_badge_bronze_2022.png
wix badge top10 mywed.png

Wedding Season 2021

#lookslikefilm

Sokan tudják rólam, hogy nagy szerelmem a filmek és filmezés világa. Ennek megfelelően a fotózási stílusomtól sem áll távol, hogy minden esetben "filmben gondolkodom." Minden kép, minden pillanat úgy jelenik meg a szemeim előtt, mintha egy filmjelenet lenne. Eszerint komponálok, keresem a fényeket, árnyékokat, a megfelelő pozíciót, mintha egy-egy snittnek a legfontosabb pillanatát örökíteném meg.

 

Tulajdonképpen minden fotó egy kis képkockának felel meg a képzeletbeli hosszú filmszalagon.

 

Ezek a képek az általános 3:2-es fotóknak megfelelő képarányban készülnek el, ebben a méretben is kell átadnom a fotókat a megrendelőknek. De magamnak, utólag igazi mozifilm hangulatot tudok varázsolni az elkészült fotókból, amikor 16:9, de méginkább 2.35:1 képarányban vágom meg őket. Ezek azok a méretek, amikkel igazán mozifilm hatást érhetünk el - mindamellett természetesen, hogy maga a kép alapvetően is már elrendezésében és jellegében is filmszerű. A megfelelő képarányú vágással csak ráerősítünk erre!

 

Ezt a képi világot és hangulatot nevezik manapság #lookslikefilm hatásnak. Olyan, mintha film lenne. Így dolgozom én.

A tudatos szemlélőnek egyes stílusjegyek hamar feltűnhetnek: előszeretettel játszom a horizonttal, a letisztult hátterekkel, a képeken gyakran "nyitok" az égbolt felé. Ugyanígy keresem a sötét-világos felületeket, az élesen kontrasztos helyzeteket, a "kint-bent" jeleneteket, a szimmetrikus elrendezéseket. De említhetném azt is, amikor szándékosan a háttér, a környezet, az egyedi körülmények lesznek hangsúlyosak és az eredeti téma, az előtér válik másodlagossá. Természetes élethelyzetek vagy épp a legáltalánosabb "ottfelejtett" tárgyak és ezeken keresztül a fantáziát beindító pillanatok - mindezek együttesen alkotják azt a képi világot, ami számomra izgalmassá teszi az esküvő fotózást.

Íme hát a 2021-es esküvői szezon számomra legkedvesebb összeállítása mozifilm szerűen tálalva.

dia andras jegyes 075 IMGR7062 20210806 wm.jpg

KÉRJ AJÁNLATOT

 

Ha már tudod mit szeretnél vagy csak tájékozódnál, akkor írj nekem!

bottom of page