top of page
wedding season 2021 vagott 232.jpg
photographer_top_country_hungary_3.png
prowed_badge_bronze_2022.png
wix badge top10 mywed.png

Wedding Season 2021

#lookslikefilm

Sokan tudják rólam, hogy nagy szerelmem a filmek és filmezés világa. Ennek megfelelően a fotózási stílusomtól sem áll távol, hogy minden esetben "filmben gondolkodom." Minden kép, minden pillanat úgy jelenik meg a szemeim előtt, mintha egy filmjelenet lenne. Eszerint komponálok, keresem a fényeket, árnyékokat, a megfelelő pozíciót, mintha egy-egy snittnek a legfontosabb pillanatát örökíteném meg.

 

Tulajdonképpen minden fotó egy kis képkockának felel meg a képzeletbeli hosszú filmszalagon.

 

Ezek a képek az általános 3:2-es fotóknak megfelelő képarányban készülnek el, ebben a méretben is kell átadnom a fotókat a megrendelőknek. De magamnak, utólag igazi mozifilm hangulatot tudok varázsolni az elkészült fotókból, amikor 16:9, de méginkább 2.35:1 képarányban vágom meg őket. Ezek azok a méretek, amikkel igazán mozifilm hatást érhetünk el - mindamellett természetesen, hogy maga a kép alapvetően is már elrendezésében és jellegében is filmszerű. A megfelelő képarányú vágással csak ráerősítünk erre!

 

Ezt a képi világot és hangulatot nevezik manapság #lookslikefilm hatásnak. Olyan, mintha film lenne. Így dolgozom én.

A tudatos szemlélőnek egyes stílusjegyek hamar feltűnhetnek: előszeretettel játszom a horizonttal, a letisztult hátterekkel, a képeken gyakran "nyitok" az égbolt felé. Ugyanígy keresem a sötét-világos felületeket, az élesen kontrasztos helyzeteket, a "kint-bent" jeleneteket, a szimmetrikus elrendezéseket. De említhetném azt is, amikor szándékosan a háttér, a környezet, az egyedi körülmények lesznek hangsúlyosak és az eredeti téma, az előtér válik másodlagossá. Természetes élethelyzetek vagy épp a legáltalánosabb "ottfelejtett" tárgyak és ezeken keresztül a fantáziát beindító pillanatok - mindezek együttesen alkotják azt a képi világot, ami számomra izgalmassá teszi az esküvő fotózást.

Íme hát a 2021-es esküvői szezon számomra legkedvesebb összeállítása mozifilm szerűen tálalva.