HOGYAN TÖRTÉNIK?

Kapcsolatfelvétel


Első lépésként érdemes végiggondolnotok, hogy a Nagy Nap mely eseményeiről szeretnétek fotókat. Ha még nincs meg legalább az esküvő pontos napja és a helyszínek, akkor nehezebb pontos ajánlatot adni és kalkulálni. Ha viszont már szerencsésen kiválasztottátok a Nagy Nap időpontját és a helyszíneket, valamint körvonalazódik előttetek a program is, akkor ezek alapján már könnyen ki tudom alakítani számotokra az ideális ajánlatot. Akár e-mailen, akár telefonon elérhettek és könnyen fel tudjuk venni a kapcsolatot. Érdemes előtte átolvasni a láblécben található Esküvői Tippek című anyagot.
Árajánlat küldése, személyes találkozó


A telefonos/email-es vagy akár személyes találkozót követően - az esküvőtökkel kapcsolatos alapvető információk ismeretében - elküldök számotokra egy hivatalos ajánlatot, melyet, ha - nagy körvonalakban, de legyünk pozitívak: teljes mértékben - rendben találtok, akkor már csak egy szerződéstervezetre és a foglalózásra van szükség. Szerződéskötésig a kiküldött árajánlatot és időpontfoglalást 14 napig tudom fenntartani számotokra.
Szerződéskötés, helyszínbejárás


Amint elfogadtátok a végleges ajánlatot és a szerződéstervezetet, valamint a foglaló rendezésével egyidőben közösen aláírtuk őket, már csak az esküvőtök napja van hátra és az igazán apró részletek folyamatos egyeztetése kerül majd előtérbe. Többek között tisztáznunk kell időközben a kialakuló forgatókönyvet, érdemes egyszer akár a helyszín(ek)en is találkozni, bejárni az érdekes pontokat, végigbeszélni, hogy hol mi fog történni, ezzel Ti is és én is alaposan fel tudunk készülni. A fotós kezében nagyon sok fontos szál fut össze, így több praktikus és gyakorlatias tanáccsal tudlak ellátni benneteket, akár a helyszínbejárások során is.
Az esküvő napja


Eddigre már én is megkapom tőletek a végleges és mindenre kiterjedő pontos forgatókönyvet. Ezt betartva és a korábban megbeszéltek szerint foglak követni Benneteket, hogy egyetlen pillanatról se maradjak le. Ha szükséges tudok segíteni a készülődés során, egyszóval amennyiben igény tartotok rá, fotósból azonnal baráti segítővé is válhatok, hogy minden a leggördülékenyebben menjen számotokra. Akkor kezdek, amikor szeretnétek és akkor fejezem be a munkát, amikor Ti is úgy döntötök, hogy megköszönitek a szolgálataimat.
Az esküvő után, a képek átadása


• 10 vagy 15 munkanapon belül (ajánlattól függően) kapjátok meg az esküvő eseményein készült válogatott, utómunkázott képeket, Dropbox online felületen
• 20-60 munkanapon belül jut el hozzátok a zenés slideshow, a nyomtatott fotóalbum a legszebb 50 képpel, a személyes meglepetésem illetve a díszdobozos pendrive - mindezek természetesen szintén a választott ajánlattól függően
Amíg friss az élmény, addig a legértékesebbek a képek, ezért nem váratlak Titeket hetekig, hónapokig! Ha bármilyen további nyomtatott vagy egyéb online formában is szeretnétek megkapni a fotókat, akkor ezekre is van lehetőség egyedi árszabás szerint.

Pontosan hány képet tartalmaznak a csomagok?


Az esküvői fotózásra is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Talán többet érnek az átgondolt, minőségi fotók, mintha tucatképek és ismétlések százait kellene átpörgetnetek. Elcsépelt, de a munkám során nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszem. Program- és esküvő függő, hogy hány kép készül, egy hosszú esküvő napján összesen akár 3-4000 kattintás is összejöhet. Ezek közül kerül ki egy több száz, ajánlattól függően akár 1000 fotót is tartalmazó nyers válogatás, mely az esküvő minden részletére kiterjed. Ez a mennyiség marad meg, ezek kerülnek archiválásra. Az utómunkázott fotók ebből a nyers válogatásból kerülnek ki, általában az adott mennyiség fele, kétharmada. Pontosabb számokat az egyedi ajánlatokban tudok feltüntetni, amikor már ismerem az igényeiteket, látom, hogy nagyjából hány kép elkészítésére lesz lehetőségem. A tapasztalat az, hogy mindig több fotó kerül átadásra, mint amennyi az ajánlatban szerepel. (A fél- és egész napos program esetén általában 400 és 800 között alakul a végső darabszám.)
Meg lehet kapni az összes nyers képet?


Az összes nyers kép nem kerül megőrzésre, mert a nap során folyamatosan szűröm az elkészült képeket. A kiválogatott nyers fotók archiválva lesznek, de nem kerülnek átadásra. Egyszerű hasonlattal élve: az étteremben sem a még csak bepanírozott húst kapja meg a vendég, hanem azt előtte a szakácsnak még meg kell sütnie. Nyers étel, vagyis fotó nem kerülhet ki a készítője kezéből. A fentiek alapján (Pontosan hány képet tartalmaznak a csomagok c. bekezdés) a belém vetett bizalmat szoktam javasolni, hogy megkapjátok tőlem a legjobb képeket, utómunkázva. Ez általában maximálisan elég szokott lenni, hiányérzet nélkül - szerkesztetlen nyers képekre nem mutatkozott még igény utólag.
Utómunkázásra kerülnek a képek?


Az összes nyers fotóból készül egy bő válogatás, ami a legjobban sikerült hibátlan képeket tartalmazza, de még mindig nyersek. Ennek a válogatásnak kb. a fele, kétharmada kerül utómunkázásra. Az utómunka a képek vágását, egyenesítését, kontrasztok, színek korrigálását, hangulatos fényelését jelenti, valamint, amiken az Ifjú pár közel szerepel, azok kapnak egy alap arcretusálást is. Az Ifjú pár vagy Jegyes fotózás képei teljes arc- és bőr retusáláson is átesnek a korrekciós utómunka során. Ezeket a kidolgozott képeket adom át nektek.
Mit jelent az Ifjú pár fotózás?


Szokás kreatív vagy páros fotózásnak is hívni. Esetleg civil ruhás Jegyes fotózással kiváltani. Lehet az esküvőtök napján a programba illesztve vagy külön helyen és időben. Rengeteg ötlet és koncepció szerint lehet egy ilyen páros fotózást elkészíteni, ennek a keretei mindenképpen személyes találkozót és egy kisebb beszélgetést igényelnek, hogy tökéletes eredményt érhessünk el. Ezzel kapcsolatban minden további információt, javaslatot megtaláltok a katalógus korábbi szakaszában.
Az Ifjú pár fotózás lehet az esküvőtől külön helyen és időben?


Természetesen lehet, javasolni is szoktam. Minden erre vonatkozó tippet megtaláltok
a láblécben található Katalógus Ifjú pár fotózásról szóló külön fejezetében.
Mennyi időn belül kapjuk meg a képeket?


A kiválogatott, utómunkázott, retusált képek 10-15 munkanapon belül kerülnek átadásra. (Bővebb információkat találtok a “Hogyan történik? - Esküvő után, a képek átadása” c. bekezdésben.)
Az ajánlatok tartalmaznak-e fotóalbumot vagy bármilyen más nyomtatott anyagot?


Igen, a megadott ajánlatok tartalmaznak egy keményborítós, 21x21 cm alapterületű, minimum az 50 legjobb fotót tartalmazó, prémium minőségben nyomtatott albumot, amit legkésőbb 20-60 munkanapon belül juttatok el számotokra. Minden további album +14.900 Ft-ba kerül. Ha más kérésetek van, kisebb méretű albumok kevesebb képpel, egyszerű nyomtatott fotók vagy nagyobb nyomatok falra, abban is segítségetekre tudok lenni. Ezeken kívül zenés slideshowt, személyes, egyedi, nyomtatott ajándékot kaphattok még, valamint díszdobozos pendrivera és további kisebb meglepetésekre van lehetőségetek.
A fotóalbumba te vagy Mi választjuk ki a képeket?


Alapvetően azt szoktam javasolni, hogy bízzatok bennem és a látásmódomban. A fotók utómunkájával párhuzamosan szoktam készíteni az albumokat is, tördelni, nyomdába adni, így tudtok a leghamarabb hozzájutni Ti is. Természetesen arra is van lehetőség, hogy Ti válasszátok ki a számotokra legkedvesebb 50-60 fotót, amiből aztán elkészíthetem az albumot, de ezt csak azután fogjátok tudni megtenni, hogy tőlem már megkaptátok az utómunkázott képeket, amikből érdemes lesz válogatni. Így viszont nem tudom garantálni, hogy az esküvőhöz képest 20-60 munkanapon belül eljut hozzátok a nyomtatott fotóalbum, mert rajtatok is múlik mikorra választjátok ki a kedvenc képeiteket.
Egyedül érkezel vagy jön még egy fotós, asszisztens?


Több opció is lehet: amennyiben az Előkészületeket is szeretnétek megörökíteni, akkor helyszínektől és időpontoktól függően indokolt lehet még egy fotós, hiszen sajnos nem tudok egyszerre két helyen lenni. Pedig de jó lenne! Ha a Szertartások, a Lakodalom vagy a különböző - programtól függő - esetleg egyedi események megkövetelik, szintén szoktam ajánlani még egy fotóst, de ezek nagyon speciális helyzetek. Klasszikus esetben egy fotós általában elég. Ha mégsem, akkor a plusz fotós számára a lakodalom során szintén szükséges ülőhelyet és vacsorát biztosítani. A plusz fotós ára: 15.000 Ft/óra
Szükséges-e szállást is biztosítani a fotós részére?


Alapvetően nem. Nagyon extrém körülményeknek kell lenniük, hogy a fotózás végén ne tudjak hazamenni. Nem szoktam szállással tervezni, maximum Budapesttől és Siófoktól is távoli esküvők esetén biztonsági lehetőségként tisztázzuk a szállás kérdését, ha úgy hozná a helyzet, de alapvetően nem szükséges szállással kalkulálni.
Milyen költsége van a Budapesten kívüli helyszínnek?


Fotózási naponként - ennek számít az esküvőtök napja vagy egy külön napi páros fotózás - van egy alap kiszállási díj 7.000 Ft értékben, ami összesen 50 km-nyi utazási keretet biztosít számotokra, siófoki vagy budapesti indulással kalkulálva - attól függően hova esik közelebb az esküvőtök. A utazási keretet túllépve a fenti alapdíjon kívül 70 Ft/km költséggel szükséges számolni. Természetesen az alapdíj fejében az első 50 km levonásra kerül a teljes oda-vissza távolságból. Külföldi, nagyon távoli helyszín(ek) esetén teljes mértékben egyedi ajánlat és tervezés szükséges. Az általános koncepció az, hogy a teljes napos Superior ajánlatból indulunk ki, az esküvő helyszínének megfelelően keresek utazási és szállás lehetőségeket, kalkulálok egy árat ezekre a költségekre és ez az összeg számít foglalónak, amiből magam szervezem a pontos utazási módot és a szállást. Ezen felül pedig a Superior ajánlat maradék költsége áll fenn.
Hány óra jelenlétet tartalmaznak a csomagok?


Nincs időlimit vagy bármiféle időkorlát. Ez a Ti nagy napotok, a programot Ti alakítjátok, akkor és ott vagyok jelen, ahol szükségetek van rám. Nem kell amiatt aggódnotok, ha bármi is csúszna, hogy nem lesz elég idő rá vagy ott maradok-e. Az első pillanattól az utolsó tánclépésig maradok, ha szeretnétek. (Kivéve a Vegas ajánlatok, amik kifejezetten rövid esküvőkre vannak tervezve, ezek esetében számít az idő.) Általában egyébként az átöltözés utáni visszatérés + kb. fél óra alapján szokott a távozás időpontja kialakulni.
Milyen formában kapjuk meg a képeket?


Alapvetően minden ajánlatban Dropbox online felületen juttatom el hozzátok a képeket webes és nyomdai minőségben is. Az alapajánlatok tartalmaznak egyfotóalbumot, slideshowt, a bővített ajánlatok pedig egy különleges, díszdobozospendrive-ot is magukban foglalnak, személyes meglepetésekkel együtt.
Külön nyomtatott képeket, egyebeket van lehetőség kérni?


Természetesen, ha egyedi kérésetek, igényetek van a kész fotókkal kapcsolatban, akkor mindenre tudunk megoldást találni, csak jelezzétek nekem. Ezek készítendő anyagoktól függően lehetnek díjmentesek, de plusz költséggel is járhatnak.
A polgári szertartást külön napon tartjuk, arra is hívhatunk fotózni?


Természetesen hívhattok. Akár az is egy nagy vendégsereggel megtartott esemény lesz, akár csak szűkkörű, az is az esküvőtök része. Amennyiben hétköznap tartjátok, pl. péntek délután, úgy díjmentesen tartalmazza az esküvői ajánlatotok ezt a külön időpontot is, mintha egy napon lenne minden. (Kizárólag útiköltség merülhet fel.) Abban az esetben azonban, ha egy másik hétvégére esik (szombatra vagy vasárnapra) úgy ez a nektek maximum 2 órás program részemről egy teljes nap fenntartását jelenti. Hiszen erre a napra már nem fogok tudni kiadni egy potenciális másik, teljes esküvőre foglalást. Ezért ebben az esetben a legkisebb ajánlat - kifejezetten csak a Szertartás és csoportképek fotózását tartalmazó csomag, a Vegas - árát kell felszámolnom plusz költségként az eredeti ajánlaton kívül.

dia andras jegyes 075 IMGR7062 20210806 wm.jpg

KÉRJ AJÁNLATOT

 

Ha már tudod mit szeretnél vagy csak tájékozódnál, akkor írj nekem!